ПОЛІВАРІАТИВНІСТЬ МОТИВУ БАСТАРДА В НОВЕЛІСТИЦІ ГІ ДЕ МОПАССАНА: ГЕРОЙ У ПОШУКУ ВЛАСНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - Galchuk, Oksana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2018)
У статті проаналізовано інтерпретаційний діапазон мотиву позашлюбної дитини в новелах Гі де Мопассана. Розглянуто функціонування цього мотиву у світовій літературі від античності до епохи модернізму. Визначено, що мотив бастарда конструює авторську концепцію особистості і служить місцем перетину інших характерних для малої прози французького письменника мотивів. На основі ролі в структурі твору й ідейно-змістовному наповненні запропоновано типологію новел з мотивом позашлюбної дитини, яка інтерпретується Мопассаном в соціальному, психологічному та метафорично-символічному сенсах.