РЕЦЕПЦІЯ ВІЙНИ ТА ПОСТТРАВМАТИЧНОГО СТРЕСУ В СУЧАСНІЙ СВІТОВІЙ ХУДОЖНІЙ ПРОЗІ - Vypasniak, Halyna (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2018)
Статтю присвячено аналізу тематичного діапазону творів сучасної світової літератури, в яких порушено тематику війни й долання посттравматичного стресу. До розгляду взято ті зразки світової прози, котрі з’явилися упродовж останніх кількох років в українських перекладах і відтак функціонують у вітчизняному культурному просторі. Окрім досі домінантної тематики Другої світової війни, проаналізовано твори, котрі віддзеркалюють досвід пережиття іншого воєнного досвіду, а отже, інші напрямки подолання посттравматичного стресу.