ЕПІСТОЛЯРНІ ДІАЛОГИ ВІНСТОНА ЧЕРЧИЛЛЯ З ДРУЖИНОЮ КЛЕМЕНТИНОЮ: КОНВЕРГЕНЦІЯ ЖАНРОВО-СТИЛЬОВИХ МОДИФІКАЦІЙ - Semeniuk, Olha (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2018)
У статті розглянуто явище конвергенції жанрово-стильових модифікацій як зрощення специфічних жанрових варіацій і стилістичних видозмін в рамках одного епістолярного комплексу — приватних листів Вінстона та Клементини Черчилль. На основі аналізу жанрово-стильових модифікацій кореспонденцій адресанта Вінстона Черчилля запропоновано жанрову типологію епістолярних зразків цього комплексу: листи дружні, інтимні, романтично-персоніфіковані, родинні, партнерсько-ділові, листи напівофіційного характеру, побутові замітки, критичні пасажі, есеї, щоденникові записи. Автор доповнює зміст поняття «епістолярного діалогу» та визначає жанрові форми приватного епістолярію письменника, що може бути предметом для подальших розвідок у цьому напрямку.