«За вікном шумить чи степ, чи місто…»: антитезові мотиви у поезії Бориса Тенети . - Storozhenko, Lina (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті окреслено антитезові мотиви «місто» — «село / степ» у поетичному доробку представника Розстріляного відродження Бориса Тенети. Розглянуто своєрідність авторського світовідчуття та відтворення поетом урбанізованого соціуму та сільських символів. З’ясовано, що окреслені мотиви — це не тільки історична та культурна реальність, а й об’єкт естетичного сприйняття, що вимагає різних підходів до тлумачення його суті, проблем, образів, місця людини у ньому.