Рецепти від Умберто Еко. Дещо про написання постмодерністських детективів - Shovkoplias, Galina (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті надано аналіз роману Умберто Еко «Ім’я рози» як типологічної моделі постмодерністського детективу. Розглянуто використання цієї моделі у постмодерністських детективах різних національних літератур. На основі принципів Умберто Еко, які викладені у його не-художньому творі «Роль читача. Дослідження з семіотики текстів», детально проаналізована схема «автор – наратор – читач», що діє у «відкритих текстах» постмодерністського детективу.