Контекст доби в епістолярії Бориса Грінченка - Pogrebnyak, Inga (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті розглянуто провідні концепти епістолярію Бориса Грінченка зі знаковими постатями кінця XIX — початку XX ст. Простежено тематичний діапазон листів, а саме: українська література, письменство, книговидання і національний театр. Визначено комунікативні коди листування, наголошено на поєднанні громадського та приватно-особистісного забарвлення епістолярних діалогів, що дає змогу глибше осмислити культурні засади означеної доби, а також окреслити загальний пафос усього епістолярію — служіння українській національній ідеї.