Творчий діалог української та французької літератур (на матеріалі творів Є.Гребінки, О. де Бальзака, В.Гюго) - Pereverten, Nataliia (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті на матеріалі творів Є. Гребінки, О. де Бальзака, В. Гюго розглянуто творчий діалог української та французької літератур. Шляхом компаративного аналізу окремих творів цих письменників показано спільність тем, проблем, художніх образів у їх доробку, при цьому акцентується на тому, що українська література завжди була невід’ємною складовою європейської літератури. Водночас авторка статті наголошує, що Є. Гребінка подає власну інтерпретацію схожих з французькими класиками тем, проблем, образів, яка свідчить про своєрідність української літератури.