Збірка О. Ірванця «Мій хрест»: засоби звукопису у створенні саркастичного тексту - Kudriashova, Oksana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
Стаття має на меті довести, що звукове інструментування активно застосовується і в межах такого художньому засобу, як сарказм щодо певних явищ у суспільстві. Автор аналізує збірку Олександра Ірванця «Мій хрест» (2010) на наявність цього засобу і визначає, що звукопис (звуковий курсив, рима тощо) у творах поета допомагає розкрити зміст його художніх текстів, зокрема, викрити вади суспільства через насмішку як над однією людиною, так і над народами, владою та ін.