Національна ідентичність як гра (на матеріалі Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію») - Hrynevych, Oleksandra (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті проаналізовано феномен національної ідентичності в сучасній дитячій літературі; здійснено спробу аналізу прийому гри як способу побудови тексту та характеротворення героїв; розглянуто радянський дискурс на прикладі тексту.