Давньогрецький текст у фентезі-дилогії «Одіссей, син Лаерта» Генрі Лайона Олді - Oliinyk, Svitlana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті зосереджено увагу на інтертекстуальних зв’язках фентезійного роману-дилогії Генрі Лайона Олді (псевдонім харківських письменників Олега Ладиженського та Дмитра Громова). У полі зору перебувають тексти «Іліади» та «Одіссеї», фрагменти давньогрецьких міфів, Платонова концепція Еросу, окремі ідеї Анаксагора. Також у статті порушене наявне в фентезі-дилогії питання трансформації Гомерової оповіді у вимірах постмодерністського осмислення історії.