ТЕКСТ МІСТА В ТЕКСТІ РОМАНУ: ТУРЕЦЬКА ВЕРСІЯ - Semih, Kaya (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті розглядається феномен «міського тексту» в сучасній турецькій прозі і його харак- терні ознаки. Аналізуються складники поняття «міський текст» і його формування в турець- кій літературі. Визначається специфіка висвітлення теми Стамбула в романі Орхана Памука «Чорна книга», у якому образ міста вписується в постмодерністську модель часопросторо- вої організації художнього тексту, характерними рисами якої є неоднорідність, множинність і картографічність топокультурних площин.