ЖАНРОВІ МОДИФІКАЦІЇ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО РОМАНУ У ТВОРЧОСТІ ВІЛЬЯМА ГОЛДІНГА. РОМАН-ПРИТЧА «ВОЛОДАР МУХ» - Dmytrenko, Nataliya Viacheslavivna (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті розглядається художня спадщина Вільяма Голдінга крізь призму жанрових модифікацій інтелектуального роману у європейській літературі ХХ століття. Статтю присвячено комплексному аналізу видозмін інтелектуального роману, притчовим формам оповіді на матеріалі творчості Вільяма Голдінга. «Володар мух» розглядається у міфологічному аспекті, аналізуються образи-символи роману.