КУЛЬТУРНО-УНІВЕРСАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ХУДОЖНЬОГО ТВОРУ В МЕТОДОЛОГІЧНІЙ СИСТЕМІ СУЧАСНОЇ ГУМАНІТАРИСТИКИ - Турган, Ольга Дмитрівна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті окреслюється місце універсальних структур в художній, зокрема літературній, творчості, розглядаються культурно-універсальні підходи до художньо-літературного твору в сучасних гуманітарних науках. Обґрунтовується зміст категорії культурної універсалії у співвідношенні з такими літературознавчими поняттями, як тема, мотив, образ та ін.