ФОРМИ НАРАЦІЇ В ПОВІСТЯХ А. ЧЕХОВА ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ 1890-х рр. - Коваленко, Ксенія Григорівна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті простежено різні підходи щодо вивчення нарації як основної категорії наратології. Виокремлено та проаналізовано критерії форм нарації: за типом наратора і способом його проявлення у творі, за наративним часом, за наративним простором, за участю персонажів у наративній структурі та ін. Зокрема, проаналізовано форми нарації повістей А.П. Чехова другої половини 1890-х рр.