ПРОБЛЕМА ҐЕНДЕРНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ В РАДЯНСЬКИХ СЮЖЕТАХ (НА МАТЕРІАЛІ РОМАНІСТИКИ 1930-х років ) - Філатова, Оксана Степанівна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У науковій розвідці на матеріалі української романістики 1930-х років здійснено спробу простежити схему нівеляції усталених ґендерних взаємин, а точніше – зміну традиційної ролі жінки в сім’ї та соціумі.