ПОЕТИКА ЕКФРАЗИ В НАТУРФІЛОСОФСЬКІЙ ЛІРИЦІ МИКОЛИ БАЖАНА - Науменко, Наталія Валентинівна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті аналізуються натурфілософські твори М. Бажана, концептуальними образотворчими чинниками в яких стали прийоми різних мистецтв. Показано, що мистецька синестезія надає оповіді специфічного емоційного забарвлення, притаманного винятково поетичному осмис- ленню світу, постає з прагнення автора створити багатогранні образи довкілля та вписаної в нього людини.