РЕАЛЬНІСТЬ І ДАНІСТЬ ЯК НАСЛІДОК ІДЕОЛОГІЇ ТА ФІКЦІОНАЛІЗАЦІЇ: КОНСТРУКТ «КОЛОНІЯ» - Стороха, Богдан Валентинович (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті розглядається практика літературної репрезентації колонізованих земель як уявного простору в німецькомовному дискурсі ХІХ–ХХ ст. на матеріалі художніх текстів та документальної прози. Аналізуються стратегії формування образу колоній у контексті суспільно-політичних зрушень епохи.