ЗАПИСКИ ЯК ЖАНРОВИЙ РІЗНОВИД УКРАЇНСЬКОЇ ПРОЗИ - Shakhova, Kateryna (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті здійснено спробу дослідити записки як жанровий різновид української художньої прози, а також визначити їх жанрову специфіку й ознаки на кількох рівнях: загальнотеоретич- ному, історичному, національному, індивідуально-авторському.