ЦИКЛІЗАЦІЯ МАЛИХ ЖАНРІВ ЯК ФОРМА ПОДАЧІ МЕМУАРНО-АВТОБІОГРАФІЧНОГО МАТЕРІАЛУ - Cherkashyna, Tetiana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
Статтю присвячено вивченню внутрішньої організації мемуарно-автобіографічного твору. На прикладі децентрованих спогадових творів Андрія Заливчого, Богдана Лепкого, Петра Панча, Юрія Андруховича, Олександра Кривенка і Володимира Павліва проаналізовано цикліза- цію малих жанрів як однієї з форм репрезентації життєписного й саможиттєписного матері- алу. Основну увагу звернено на циклізацію автобіографічних новел, мемуарно-автобіографіч- них оповідань і  мемуарно-автобіографічних есе, досліджуються їх жанрові ознаки, характер поєднання розрізнених жанрів малої форми в  суцільний логічно-послідовний чи асоціативно- психологічний спогадовий твір.