ХУДОЖНЄ МОДЕЛЮВАННЯ ОБРАЗУ ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА: ЕКЗИСТЕНЦІЙНИЙ ВИМІР (ЗА РОМАНОМ С. ПЛАЧИНДИ «СІЯТЕЛЬ») - Chernysh, Anna (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
Стаття присвячена виявленню екзистенційних рис художнього образу Олександра Довженка у  романі «Сіятель» С.  Плачинди. У творі відчувається неспокій, невдоволення, стурбованість українського митця за свою мистецьку й  національну ідентифікацію. Національна підоснова образу в  романі передає глибину екзистенційних переживань, пов’язаних із ключовими екзи- стентами та мовою.