ДОСВІД НАДІЇ ТА САМОТНОСТІ В ЛІТЕРАТУРНОМУ ДИСКУРСІ БОГДАНА БОЙЧУКА - Karabovych, Tadey (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті йдеться про поета Богдана Бойчука — одного із засновників Нью-Йоркської групи, яка друкувала у 1959–1971 рр. свої твори у періодичному українському еміграційному виданні «Нові Поезії». Це був час важливих для поета творчих комунікацій та контактів. На тлі групи Богдан Бойчук став відомим лідером у літературних колах української еміграції. Творчість поета виді- ляється із загальної еміграційної картини українців США та набуває статусу літературної альтернативи навіть серед творів членів Нью-Йоркської групи.