КОНЦЕПТ ЖИТТЄВИХ ЦІННОСТЕЙ ЕМІГРАНТІВ У РОМАНАХ «РІВНОВАГА» В. ВИННИЧЕНКА І «ЗАПЛАКАНА ЄВРОПА» Н. ДОЛЯК - Danylenko, Liudmyla (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті здійснено спробу дослідити зображення проблеми української еміграції в  романах «Рівновага» В. Винниченка і  «Заплакана Європа» Н. Доляк, а  також зіставити особливості відображення світу і  героїв у  ньому авторами, життя та  творчість яких розділяє століт- ній проміжок. Схарактеризовано морально-етичні й ідейні цінності в  умовах вибору між Батьківщиною і чужиною.