СВІТ СВІТІВ ПАВЛА ТИЧИНИ: ВАРІАНТИ ІНТЕРПРЕТАЦІЙ (НА МАТЕРІАЛІ «ЗАМІСТЬ СОНЕТІВ І ОКТАВ») - Halchuk, Oksana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті здійснено спробу аналізу тексту і  контексту поетичного циклу Павла Тичини «Замість сонетів і  октав». Визначено джерела та  форми його інтертекстуальності; з’ясо- вано  особливості авторської рецепції античних і  біблійних мотивів, а  також перепрочи- тання їх традиційної барокової та романтичної інтерпретацій. Простежено трансформа- цію мотивів пізнання себе і світу у творах циклу.