СУЧАСНИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ ЖУРНАЛ У НАУКОВОМУ ТА ЛІТЕРАТУРНО-КРИТИЧНОМУ ДИСКУРСІ - Bitkivska, Halyna (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті досліджено особливості рецепції сучасного літературного журналу у  вітчизня- ному науковому та літературно-критичному дискурсі. Проаналізовано публікації науковців та журналістів, присвячені світоглядній концепції та формату таких літературних журна- лів, як «Сучасність», «Кур’єр Кривбасу», «Четвер», «Кальміюс» та ін. Визначено основні ознаки літературного поля часописів, зокрема: дискретність, некомерційний характер літературної та видавничої діяльності, камерність, еклектичність змісту, брак аналітичних, соціально- резонансних тем і надлишок абстрактних.