ЗНАЧЕННЯ ПОЕТИЧНОГО СВІТОСПРИЙНЯТТЯ У ФОРМУВАННІ ЛІТЕРАТУРОЗНАВЧОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ СТУДЕНТА - Moskvych, Yulia (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2015)
У статті розглянуто сучасні аспекти розвитку та функціонування освітньої сфери України, підкреслено значущість такої дисципліни, як українська література, у підготовці та вихованні духовно багатої, обдарованої, інтелектуальної молоді. У дослідженні визначено роль поетич- ного світосприйняття у процесі набуття літературної обізнаності студентом, запропоно- вано варіанти опанування знань із літератури у вищих закладах негуманітарного профілю.