МЕТОДОЛОГІЯ МІФОПОЕТИЧНОГО АНАЛІЗУ ХУДОЖНЬОГО ТВОРУ (НА ПРИКЛАДІ МІФОЛОГІЧНОЇ ДРАМИ) - Kobsar, Olena (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2015)
У статті розглядається міфопоетичний аналіз як аналітичний метод дослідження худож- нього твору, котрий дозволяє виявити у тексті міфологічні мотиви, сюжети, образи на різ- них текстових рівнях та в різних контекстах, визначити їхні функції та вплив на реалізацію авторської ідеї.