А. БАРБЮС, Е. РЕМАРК, О. ГОНЧАР: ПАРАДИГМА ПАРАЛЕЛЬНИХ СТРУКТУР - Humennyj, Mykola (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2015)
У статті досліджуються особливості паралельних структур антивоєнних романів А. Барбюса, Е. Ремарка й О. Гончара, з’ясовується їх діалогічна співвіднесеність у процесі осягнення історич- ної і соціальної істини та функціональність художньої деталі.