РОМАН КАРЕН ХАРПЕР ЯК КВАЗІ-БІОГРАФІЯ МАРІЇ БОЛЕЙН - Halych, Oleksandr (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2015)
Автор розглядає роман американки Карен Харпер «Остання із роду Болейн» як квазі-біографію, оскільки, взявши за основу декілька фактів із життя героїні, письменниця все інше, зокрема ситуації, розмови, душевні переживання, домислює, створюючи образ, який має дуже мало від справжньої Марії Болейн, сестри англійської королеви Анни.