ДЕКОНСТРУКЦІЯ САКРАЛЬНОГО ХРОНОТОПУ В ПОСТМОДЕРНІЙ ПОЕЗІЇ (НА МАТЕРІАЛІ ПОЕЗІЙ С. ЖАДАНА) - Rosinska, Olena (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2018)
У статті проаналізовані способи іронічної десакралізації часу і простору в поезії С. Жадана. Автор акцентує увагу на тому, що постмодерне деконструювання хронотопу не обов’язково передбачає його абсолютну нівеляцію і зняття опозиції сакрального і профанного, оскільки можливе накладення хронотопів у рефлексії суб’єкта.