ПОЕТИЧНА ЗБІРКА К. КАЛИТКО «КАТІВНЯ. ВИНОГРАДНИК. ДІМ»: ТЕМПОРАЛЬНІ АСПЕКТИ ЗМІСТУ ТА ФОРМИ - Lavrynovych, Liliia (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2018)
У статті досліджено особливості реалізації темпоральних мотивів у поетичній збірці К. Калитко «Катівня. Виноградник. Дім». Концепт часу у її творах по-різному виявляє себе в зображенні минулого, теперішнього та майбутнього. Художня семіотика часу в автора тісно пов’язана з міфопоетичними образами. Основні темпоральні мотиви — роду, дитинства, старості, травматичної пам’яті, тривання, кохання, смерті, вічності. Характерною рисою стилю К. Калитко є наявність великої кількості тропів, в основі яких — поетичне осмислення часових образів.