ІНТЕРМЕДІАЛЬНІСТЬ У ТВОРЧОСТІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ: ЗБІРКА «НА КРИЛАХ ПІСЕНЬ» - Voloshuk, Larisa (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2018)
У статті зроблено спробу аналізу збірки поезій Лесі Українки «На крилах пісень» з позицій інтермедіальності, спрямованого на виявлення засобів суміжних мистецтв у літературі. Взаємодія поезії з музикою, живописом, визначення у творах домінантних інтермедіальних кодів (музично-акустичних чи візуальних) сприяє окресленню додаткових способів смислотворення. Звернення до засобів інших видів мистецтва дає змогу повніше себе реалізувати, яскравіше виявити авторське «Я», експериментувати і розширювати зображально-виражальні можливості художнього слова.