Журналістська та редакторська діяльність Михася Ткача - Garachkovska, Oksana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті здійснено аналіз журналістської та редакторської діяльності сучасного українського письменника Михася Ткача. Висвітлено вузлові проблеми його журналістських матеріалів, проаналізовано публіцистичний доробок: близько сотні журналістських матеріалів різних жанрів (замітки, нариси, статті, рецензії, репортажі, інтерв’ю тощо) в районній, обласній та всеукраїнській пресі, а також дві збірки культурологічних статей, творчих портретів митців рідного краю і міні-рецензій «На зламі століть» (2007) та «Зерна слова» (2012). Розкрито творчий досвід М. Ткача як головного редактора журналу «Літературний Чернігів».