«Чи потрібна казка пролетарській дитині?»: дискусія навколо казки у 1920–1930-х рр - Blokhina, Natalia (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті проаналізовано ідеологічні та виховні аспекти заборони казки, особливості функціонування української дитячої літератури 1920-х — поч. 1930-х років. Розглянуто причини появи так званої «класової казки», формування літературної критики дитячої літератури, вплив педології на літературу.