Філософсько-естетичні аспекти тілесності в оповіданнях Богдана Рубчака . - Brovko, Olena (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
Стаття присвячена феноменології тіла в прозі Богдана Рубчака, інтерпретації оповідань «Вечір з життя Ірини», «Качконіс», «Кімната Кйонг-Су» з позицій методології Моріса Мерло- Понті. Ми звернулися до текстів, які увиразнюють суперечності, що їх намагалася осягнути людина в другій половині ХХ ст. У статті інтерпретовано оповідання Богдана Рубчака з метою подальшого осмислення тілесного дискурсу, втіленого у творчості представників Нью-Йоркської групи. Актуалізація проблеми тілесності й тілесного досвіду, поширена в низці соціологічних, культурологічних, літературознавчих студій, відкриває простір для подальших дискусій.