ЖАНРОВО-СТИЛЬОВА ТИПОЛОГІЯ УКРАЇНСЬКОЇ САТИРИЧНО-ГУМОРИСТИЧНОЇ ПРОЗИ ДОБИ «РОЗСТРІЛЯНОГО ВІДРОДЖЕННЯ» - Harachkovska, Oksana Oleksandrivna (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті висвітлюється жанрово-стильова типологія української сатирично-гумористичної прози 20–30-х років ХХ ст. На основі творчості Остапа Вишні продемонстровано функціону- вання жанрів усмішки та реп’яшка. Жанри фейлетону, памфлету, гуморески, сатиричної пов сті представлені в сатиричному доробку В. Чечвянського, П. Капельгородського та ін., жанр роману-пародії започаткували Д. Бузько та М. Йогансен.