РЕЦЕПЦІЯ ТУРЕЧЧИНИ І ТУРЕЦЬКОЇ КУЛЬТУРИ В УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ 1920–30-х РОКІВ - Vaskiv, Mykola Stepanovych (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2017)
У статті йдеться про причини звернення уваги українських письменників і науковців 1920–30-х років на Схід і східну культуру, особливо — на Туреччину. Подається розлогий перелік художніх творів, мандрівних, науково-популярних нарисів про буття турків у часи кемалівських перетворень, перекладів із турецької літератури. Автор статті акцентує увагу на особливостях української рецепції Туреччини, пошуках спільних точок дотику у міжкультурній комунікації.