Принципи інтерпретації творів масової літератури у сучасному українському літературознавстві - Романенко, Олена (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
У статті розглянуто провідні засади аналізу та інтерпретації творів масової літератури, аналізуються типологічні домінанти сучасного українського масліту. Уточнюється визначення поняття «масова література» та систематизуються основні методи аналізу творів масліту.