МІФОСЦЕНАРІЇ: ДО ПРОБЛЕМИ ДЕСКРИПЦІЇ - Вишницька, Юлія Василівна (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті окреслено теоретичний аспект дослідження неоміфологізму в сучасному суспільстві, а саме: представлено наукові концепції розуміння міфу та інформаційних моделей, за допомогою яких вибудовуються міфологічні сценарії, що проходять тривалий процес адаптації у соціумі.