ПРИГОДНИЦЬКО-ІСТОРИЧНА БЕЛЕТРИСТИКА АНДРІЯ КОКОТЮХИ: ДІАЛОГ З ТРАДИЦІЄЮ - Filonenko, Sofiia (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті розглянуто діалог із художньою, науковою, публіцистичною традицією в пригод- ницько-історичних романах Андрія Кокотюхи «Київські бомби» та «Справа отамана Зеленого». Висвітлюються способи перепрочитання усталених міфів радянської історіографії стосовно тероризму початку ХХ ст. та отаманщини періоду громадянської війни