РОЗВИТОК АРХЕТИПНОЇ СХЕМИ ЧЕРЕЗ КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОБРАЗ-СХЕМИ (НА МАТЕРІАЛІ АМЕРИКАНСЬКИХ БАЛАД) - Suvorova, Tetiana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті розкрито когнітивні механізми створення образності баладних творів. В основі розуміння структури образності є наявність ядерних та змінних компонентів, якими висту- пають архетипні схеми та концептуальні образ-схеми відповідно. Концептуальний аналіз ключових слів баладних творів дозволяє змоделювати розвиток архетипної схеми — МАТИ Є ЖИТТЯ — та концептуальні образ-схеми.