ВАСИЛЬ ШУКШИН І ГРИГІР ТЮТЮННИК: СПРОБА ТИПОЛОГІЧНОГО ЗІСТАВЛЕННЯ - Romaschenko, Liudmyla (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті розглянуто схожість особистих доль і творчих принципів В. Шукшина і Гр. Тютюнника. Значну увагу приділено естетичній функції автобіографізму у творах письменників, образній системі (постать дивакуватої, «маленької» людини), особливостям портретної характери- стики, проблематиці (соціальні й морально-етичні проблеми, зокрема проблеми міщанства, духовності людини), художній ролі інтертекстем.