ЗАПИСКИ / НОТАТКИ ШІСТДЕСЯТНИКІВ: ЖАНРОВА ПРИРОДА І ХУДОЖНЯ СПЕЦИФІКА ЯВИЩА - Rarytskyi, Oleh (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті осмислено жанрові особливості письменницьких записок шістдесятників як однієї із складових художньо-документального метажанру. За змістом — це стислі повідомлення, що віддзеркалюють авторські рефлексії, емоційні переживання або конкретизують певні події з життя автора. У площині записок розглядаються й подорожні нариси, які вимагають конкре- тизації записів, опертя на факти, докладно інтерпретують конкретні події та явища, проти- ставляють розгалужений сюжет фрагментарності.