ОБРАЗ ІВАНА БОГУНА В ОДНОЙМЕННІЙ ПОВІСТІ Я. КАЧУРИ (СПРОБА ОБ’ЄКТИВНОГО АНАЛІЗУ) - Tabunshchyk, Tetiana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті досліджено вплив ідеологічного фактору на історико-пригодницькі повісті 30-х років ХХ ст. Зокрема, на матеріалі повісті «Іван Богун» Я. Качури простежено процес художньої коре- ляції історичного матеріалу залежно від політичних поглядів автора.