КОНЦЕПТ ЖИТТЄВИХ ЦІННОСТЕЙ ЕМІГРАНТІВ У РОМАНАХ «РІВНОВАГА» В. ВИННИЧЕНКА І «ЗАПЛАКАНА ЄВРОПА» Н. ДОЛЯК - Danylenko, Liudmyla (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті здійснено спробу дослідити зображення проблеми української еміграції в романах «Рівновага» В. Винниченка і «Заплакана Європа» Н. Доляк, а також зіставити особливості відображення світу і героїв у ньому авторами, життя та творчість яких розділяє століт- ній проміжок. Схарактеризовано морально-етичні й ідейні цінності в умовах вибору між Батьківщиною і чужиною.