Застосування інтертекстуального аналізу щодо творів української неолатиністики XVІ–XVIII ст.: підстави і результати - Шевченко-Савчинська, Людмила; Швець, Ельвіра (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
Стаття присвячена аналізу характеру інтертекстуальності в українській неолатиністиці. На матеріалі латиномовних творів Андрія Абрека, Мартина Анчевського, Бартоломея Зиморовича, Еразма Сикста та деяких інших письменників XVI–XVIІІ ст. розглядаються різні прояви інтертекстуальності. Автори доводять, що це явище, віддавна широко представлене у більшості жанрів давньої української літератури, у неолатиністиці відігравало особливу роль, слугуючи змістово-структурною опорою багатьох творів