СВІТ СВІТІВ ПАВЛА ТИЧИНИ: ВАРІАНТИ ІНТЕРПРЕТАЦІЙ (НА МАТЕРІАЛІ «ЗАМІСТЬ СОНЕТІВ І ОКТАВ») - Halchuk, Oksana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
У статті здійснено спробу аналізу тексту і контексту поетичного циклу Павла Тичини «Замість сонетів і октав». Визначено джерела та форми його інтертекстуальності; з’ясо- вано особливості авторської рецепції античних і біблійних мотивів, а також перепрочи- тання їх традиційної барокової та романтичної інтерпретацій. Простежено трансформа- цію мотивів пізнання себе і світу у творах циклу.