ЛІТЕРАТУРА МАЙДАННОГО ГАРТУ - Polishchuk, Yaroslav (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2016)
Майдан став безумовною подією в сучасній українській літературі. Численні літературно- мистецькі проекти 2014–2015 років підтверджують високий креативний потенціал Євромайдану. Активна участь у цих процесах письменників — Андрія Куркова, Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Сергія Жадана та ін. — засвідчує етапність події та незворотність постреволюційної трансформації українського суспільства.