ОСОБЛИВОСТІ КОМПОЗИЦІЙНОЇ ПОБУДОВИ СУЧАСНОЇ ФРАНЦУЗЬКОЇ НОВЕЛИ - Клименко, Олена (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2013)
Стаття присвячена вивченню особливостей композиційної побудови сучасного французького новелістичного твору. Розглядаються дві тенденції, які існують сьогодні у композиційному вирішенні новели: з одного боку, чіткість фабульної лінії, з іншого боку, безфабульна побудова новели, відсутність гострої інтриги. Зазначаються різноманітні види композиційної побудови новели, що існують сьогодні у французькій літературі.