ПОЛЬСЬКОМОВНА ПОЛЕМІКА ЙОАНИКІЯ ГАЛЯТОВСЬКОГО: МІЖ ПОЛІТИКОЮ ТА БОГОСЛОВ’ЯМ - Sukhareva, Svitlana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2015)
У статті представлено основні риси літературної полемічної школи Лазаря Барановича. Зокрема, охарактеризовано політичні та богословські аспекти польськомовної полемічної прози представника цієї школи Йоаникія Галятовського. Визначено його політичну скерова- ність та риторичні особливості стилю.