УКРАЇНСЬКА ВІРШОВАНА САТИРА Й ГУМОР ПЕРІОДУ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ - Harachkovska, Oksana (Літературний процес: методологія, імена, тенденції, 2015)
Стаття присвячена аналізу гумористично-сатиричної творчості українських поетів-фрон- товиків періоду Другої світової війни. Висвітлюються традиції фольклорного «Листування запорожців з турецьким султаном» в поезії С. Воскрекасенка, співпраця Л. Первомайського в «Агітаційно-сатиричних вікнах», розкривається колективне авторство поем «Гнат Кудря — партизан» та «Іван Гвоздьов на фронті».